• januari 2013

    Graag kijken wij met alle gasten terug op een prachtig 2012. Wat voor ons een duurzaam jaar is geworden met de uitreiking van ons waddengoud certificaat en de eerste zonne panelen zichtbaar werden. PUUR SLAPEN was zeer geliefd en goed bezet, in het voorjaar hebben we maar liefst 3 veulentjes mogen verwelkomen.

  • december 2012

    ZONNESTROOM TERSCHELLING
    Zonnestroom is ‘Puur’ van de zon. Elektriciteit van de ZON! “Kan dat dan...?” Ja zeker, Anne en Danielle hebben gekozen om hun bedrijfsvoering aangaande energie ook ‘Puur’ te maken. En dat is goed. Goed voor Puur Terschelling, het milieu en de zomergasten.

  • november 2012

    Een hele bijzondere vraag van gasten die op een winters Terschelling gaan trouwen: kunnen de paarden voor de trouwkoets ook verlicht worden? In overleg met onze paarden hebben we besloten om het te gaan doen. En dat werd uiteraard 's avonds stapje voor stapje geoefend met Triensje en Japke voor de koets. Echt heel uniek om de paarden verlicht voor de koets te zien.

  • oktober 2012

    Wat een prachtige herfst weer op Terschelling, waarbij de herfstvakantie in Oosterend wordt afgesloten met de nacht van de nacht. De ondernemers vereniging van Oosterend (Natuurlijk Oosterend) is erg actief en de ondernemers werken goed samen dat blijkt wel weer uit de nacht de nacht. Op zaterdag 27 oktober 2012 is de Nacht van de nacht gevierd.

  • september 2012

    De zomergasten hebben Terschelling weer verlaten en er komt weer een beetje ritme in de week/weekend werkzaamheden. Het was een gezellige zomer met heel veel bekende gezichten en onze paarden hebben het onwijs goed gedaan. Waarbij de krabben verhalen huifkartochtocht naar het wad wel een hele bijzondere belevenis was.

  • augustus 2012

    Goeiedag lezers van de avonturen van Puur Terschelling.

    Mijn naam is Sybrich van Terwisga en ik ben eigenaresse van het grote zeilschip Schoener Avontuur. Afgelopen week heeft het personeel en natuurlijk ook de familie Bierema, een tochtje gemaakt als bedrijfsuitje aan boord van mijn schip.

  • juli 2012

    Omdat jullie allemaal gezellig bij ons langs komen om activiteiten te beleven zijn wij de maand juli lekker druk met ons PUUR team.
    Al het nieuws horen jullie live vanaf ons erf op Terschelling. Onze dieren en wij genieten van onze gasten en het prachtige weer.
     

  • juni 2012

    Eind september 2011 kwam ik voor het eerst op het erf van Puur Terschelling. Daar begonnen de gesprekken, inventarisatie, opmeten en het opdoen van sfeer. Een geweldige plek met veel ruimte, maar door de groei en ontwikkeling van het bedrijf nodig toe aan een nieuw erf!

  • mei 2012

    Mijn naam is Lobke, 25 jaren jong en geboren en getogen op het mooie eiland Terschelling in het dorpje Lies waar ik wederom lekker woon met mijn vriend in een heerlijk huisje. Mijn paardrij carrière is begonnen toen ik zelf op een shetlander kon klimmen en vanaf die tijd was ik dus ook al mijn vrije uurtjes bij de pony's en paarden in de buurt te vinden

  • april 2012

    Persbericht, 6 april 2012
    PUUR TERSCHELLING WADDENGOUD WAARDIG

  • februari 2012

    Geweldige stage tijd gehad bij Puur!

  • januari 2012

    Wie bij Puur Terschelling het erf op rijdt ziet het meteen, een mooie brede oprit over het erf! In januari aangelegd door Duinhof Hoveniers.

  • december 2011

    Beste gasten van Puur Terschelling,

    Graag kijken wij met u terug op een prachtig jaar.
    2011 was voor ons bedrijf Puur Terschelling een jaar van vernieuwing en succes!

  • november 2011

    In het kader van de Nacht van de Nacht organiseerden enthousiaste plaatselijke ondernemers in Oosterend op zaterdag 29 oktober een bijzonder programma. Een groep toeristen en belangstellenden van het eiland vertrok per huifkar naar de Boschplaat om op de donkerste plek van het eiland naar de sterrenhemel te kijken.

  • oktober 2011

    Dit jaar z'n we met alle koetsiers op pad gegaan naar een collega aan de vaste wal. Vanaf de eerste snelboot naar Harlingen, waar we eerst een heerlijk ontbijt op de "Schoener Avontuur" (laatste zeilende vrachtvaarder van Nederland) hebben genoten voor een goed begin van de dag.

  • september 2011

    Het boerenbedrijf Puur Terschelling in Oosterend mag zich sinds kort een gecertificeerde Educatieboerderij noemen. Een onafhankelijke beoordelaar van de Stichting Educatief Platteland heeft de boerderij gecontroleerd op veiligheidsaspecten, op professionele aanpak en op de kwaliteiten van “boer Anne” om de lessen te verzorgen.

  • augustus 2011

    Tussen de regen buitjes door, deden de vele eilandgasten, leuke activiteiten bij PUUR TERSCHELLING. In onze huifkarren zaten jullie allemaal lekker droog en de paardrijders en ezelwandelaars hadden hun goede kleding mee. Het motto was dan ook "slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding" waardoor onze medewerker, Randy, Sanne en Christa vele malen hun kleding aan het drogen waren.

  • juli 2011

    Hoi ik heet Lobke en ben 11 jaar oud. In de meivakantie en de 2e week van juli ben ik op Terschelling geweest. We zaten in Oosterend op de camping, naast ons was de boerderij van Puur Terschelling, met hele mooie zwarte Friese paarden!

  • juni 2011

    Op het erf van Puur Terschelling lopen vele chinese acteurs rond van de Peking Opera, het dorp Oosterend is een chinees dorp geworden.

  • mei 2011

    Hallo fans van Puur Terschelling, mijn naam is Wendy Eijgenhuijsen, ik ben 17 jaar en woon in Nij Beets. Een klein dorpje in Friesland, dat waarschijnlijk niemand kent. Ik zit in Leeuwarden op school en doe de opleiding dierverzorging op niveau 4. Ik loop sinds 26 april stage bij Puur Terschelling en blijf hier gezellig tot 8 juli. Toen ik hier net kwam waren er nog volop lammetjes.

  • april 2011

    Even voorstellen mijn naam is Sanne Kramer 24 jaar en kom uit Beets dat is een dorpje in Noord-Holland tussen Purmerend en Hoorn. Voordat ik naar Terschelling kwam werkte ik bij een stal in een klein dorpje tegen Amsterdam aan. Daar heb ik veel trouwerijen met de koets gereden en rondritten midden door Amsterdam, ja jullie lezen het goed over de PC hoofdstraat.

  • maart 2011

    Hallo allemaal, mijn naam is Randy Steegmans en ik ben de gelukkige die het team van Puur Terschelling mag komen versterken! Begin maart heb ik mijn jeepje vol geladen en het vertrouwde Limburg verlaten voor het allermooiste eiland wat ik ken…………TERSCHELLING!!

  • februari 2011

    Voorjaars vakantie op Terschelling

  • januari 2011

    In de winter maanden mogen alle paarden lekker in de wei en genieten van hun vrijheid, blijheid. En bij Puur Terschelling gaat het onderhoud en klussen door want voor we het weten is het weer seizoen en dan moet toch echt alles er weer spik en span bij staan. We zijn begonnen met het appartement "de Noordkant" te updaten en dit gaan we echt groots aanpakken.

  • december 2010

    Kijkend naar de weersverwachtingen zag ik de kerstvakantie al tegemoet, want ze gaven sneeuw op! Vanaf Texel vertrok ik naar Harlingen, een hele omweg maar het kan niet anders. Nu zult u denken wat doet een andere eilander op Terschelling?

  • november 2010

    Het beloofde een stormachtig weekend te worden, nu ruim een week geleden.... maar dat is absoluut niet negatief.... Nee, volgens de eilanders van Terschelling is dat juist een spektakel! Dus zo ging ik, Maritha samen met mijn man Robin, dochter Milou, mijn ouders en de honden vol goede zin naar Terschelling! Op het programma stond een bezoek aan Puur Terschelling.

  • oktober 2010

    Na een drukke zomer breekt bij Puur Terschelling de herfstvakantie aan. Vele gasten komen nog een mooie buitenrit te paard of met de huifkar maken. En na de herfstvakantie wordt het seizoen weer iets rustiger. Een koppel paarden gaat naar de kwelders op de Grieen en een koppel loopt in de duinen in een begrazingsgebied. De paarden genieten van hun welverdiende vakantie.

  • september 2010

    September... opeens zijn de dagen weer korter en slaat de regen af en toe hard tegen de ruiten van mijn kleine Pipo huisje. Op het strand is er harde noordwesten wind. Geen gasten meer op handdoeken en in de zee... niet meer alle dagen huifkartochten en paardrijders, jullie zijn bijna allemaal weer weg! Super jammer hoor.

  • augustus 2010

    Inmiddels zijn wij al weer bijna 3 weken buren van “Puur Terschelling” af, maar wij willen hierbij toch nog even laten weten dat we weer mede dankzij “Puur Terschelling” een super vakantie op Terschelling hebben gehad.

  • juli 2010

    Mijn paarden waren net gepoetst en ik was van plan om te gaan rijden, maar opeens stonden Anne en Danielle voor mijn neus. Dit moment veranderde mijn hele leven. Vanaf nu zou ik mijn vakanties niet meer op Texel, waar ik woon, doorbrengen maar op Terschelling!

  • juni 2010

    Oerol 2010: 10 dagen Zilte Luchtspiegelingen

  • mei 2010

    Ik ben Dille. Ik ben 13 jaar, en woon in Amsterdam.

  • april 2010

    Eind maart ben ik eindelijk aangekomen op Terschelling! Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan kwam ik in aanraking met Puur Terschelling. Dat sprak mij direct aan! Heerlijk werken in de natuur met paarden en mensen, dat leek mij wel wat. Het sollicitatiegesprek en de proefperiode waren erg positief, dus mocht ik per 1 april ‘emigreren’ naar Terschelling om hier te komen werken!

  • maart 2010

    Mijn tijd op Terschelling is eigenlijk met geen woorden te beschrijven. Maar ik ga toch een poging wagen: Wat is dit eiland fantastisch. De Boottocht geeft je al de rust die een mens nodig heeft om bij te tanken. En dan het aankomen op West, GEWELDIG, je raakt niet uitgeken op de natuur die Terschelling te bieden heeft.

  • februari 2010

    Puur Terschelling gaat vanaf nu de nieuws berichten ANDERS verzorgen. We vragen elke maand iemand die iets met Puur Terschelling van doen heeft. Een eilandgast, stagaire, medewerker, leverancier, familie, relatie, vrijwilliger en deze geeft de pen door aan......... We starten voor de maand februari met onze eerste stagaire van het jaar 2010.
     

  • januari 2010

    Eindelijk was het weer eens zover, sneeuw in Nederland! En dan niet een beetje dat zo weer is veranderd in een drabbige prut, maar echt hele bergen sneeuw vielen er en het bleef nog liggen ook!

  • december 2009

    Onze lieve ezel Silke is natuurlijk het hele jaar door wel een beetje een ster, met al die leuke kinderen die speciaal om met haar te kunnen wandelen naar Puur Terschelling toe komen. Maar er is in december altijd één bijzonder moment waarbij Silke extra in de schijnwerpers komt te staan en waar zij stiekem het hele jaar een beetje naartoe leeft.

  • november 2009

    De novembermaand is een maand met weining gasten op de weekenden na. Maar onze schapen hebben het reuze druk met hun ram erbij, ze vinden het gezellig met elkaar en de dekkingen gaan volgens plan. Elke dag gaat Anne en de stagaires heen met een dekking stift deze maand hebben we de kleur blauw hoe kan het ook anders bij Puur Terschelling.

  • oktober 2009

    Terschelling staat bekend om haar harde novemberstormen, waarbij het eiland voor een paar dagen even van de zee en de wind is en er dikwijls daarna van alles op het strand aanspoelt. De koetsiers kunnen er eindeloos over vertellen op de huifkar, terwijl ze de paarden langs de branding van de dan meestal zo stille zee sturen.

  • september 2009

    De vakantie is afgelopen. Terschelling is weer langzaam leeggelopen en ook bij ons op het erf is het opeens zo rustig geworden dat je de stoeptegels weer kan zien liggen (een beetje meer afgesleten, dat wel) Alle paardenmeisjes die ons van de zomer zo goed geholpen hebben, zijn weer naar huis en zitten weer op school (te tellen hoeveel dagen het nog is tot aan de herfstvakantie).

  • augustus 2009

    En wie lopen er deze maand de pootjes uit hun lijf tot ze haast geen hoefjes meer over hebben? Onze drie schatjes Jelle, Silke en Emke. Ja..het valt niet mee om ezel te zijn in de schoolvakantie! Iedere dag is het wel raak, en komen er kinderen met ouders het erf op om een van de drie op te halen voor een wandeling.

  • juli 2009

    Deze maand geen nieuws...

  • juni 2009

    Misschien gaat u al niezen bij het woord alleen al, (ik wel) maar toch gaat het nieuws deze keer over gras. In juni speelt gras een grote rol bij Puur Terschelling.

  • mei 2009

    Deze maand heten alle paarden losjet en de schapen avtsaa, want Artur en Maryna zijn te logeren bij Puur Terschelling. Artur en Maryna zijn 9 en 10 en komen uit Wit Rusland. Ze zijn beide op Terschelling via Stichting Kinderen Tsjernobyl-Terschelling.

  • april 2009

    Herke de hengst is diep gelukkig; hij heeft een vriendje gevonden. Tot vorige maand stond hij altijd eenzaam en alleen in de paddock, ver weg van de merries, maar sinds kort heeft hij gezelschap gekregen van Jannes! Een grote sterke hengst met lange manen.

  • maart 2009

    De lente is dit jaar vroeg begonnen bij Puur Terschelling. Op 5 maart heeft onze geit Maria een beeldschoon gevlekt geitje op de wereld gezet. Het is nog wel heel erg klein....maar gelukkig springlevend! We hebben een warm hokje voor haar gemaakt en al snel had ze door hoe ze op haar pootjes moest blijven staan.

  • februari 2009

    Opeens hadden we een dagje sneeuw hier op Terschelling! Was de rest van Nederland al tijden wit, hier viel helemaal niets...maar gelukkig, op het eind kregen we toch nog wat. Alles zag er meteen zo mooi uit! Hier een paar foto’s, van de schapen in de sneeuw- die vonden er volgens mij niet zoveel aan...- en van Saartje onze choco bruine labrador.

  • januari 2009

    De paarden hebben vrij! Zodra de kerstvakantie was afgelopen, de rook van het vuurwerk weer was opgetrokken en alle vakantiegasten op de boot waren gestapt, heeft Anne de paarden naar de Boschplaat gebracht voor een maandje welverdiende rust.