Koetsiers uitje

Dit jaar z'n we met alle koetsiers op pad gegaan naar een collega aan de vaste wal. Vanaf de eerste snelboot naar Harlingen, waar we eerst een heerlijk ontbijt op de "Schoener Avontuur" (laatste zeilende vrachtvaarder van Nederland) hebben genoten voor een goed begin van de dag.

Vervolgens op naar Stalhouderij "De Zadelhoff" te Breukelen. Waar we hartelijk verwelkomd werden door Martin en Samantha. En een rondleiding kregen achter de schermen van deze mooie stalhouderij met z'n grote collectie prachtige koetsen en uiteraard de Friese paarden. Waarna we op pad gingen in een Break Char-á-Bancs / Jachtbreak voor een mooie rit langs de Vecht met haar boerderijen en buitenplaatsen. Hierna gingen we aan boord van de salonboot La Vita é Bella. Aan boord was een zeer goed verzorgde lunch met heerlijke drankjes voor ons verzorgd. Wat ons opviel dat we vanuit de boot een heel ander beeld kregen van de streek dan vanuit de koets. Beiden hebben ons een geweldige indruk van de nostalgisch mooie omgeving gegeven.

We zullen nog veel napraten over deze stahouderij waar alles klopt van paard, koets,tuigen tot kleding. Wij spreken na afloop dan ook onze grote waardering uit voor collega Martin Eikelenstam van stalhouderij "De Zadelhoff".