PUUR DUURZAAM !

ZONNESTROOM TERSCHELLING
Zonnestroom is ‘Puur’ van de zon. Elektriciteit van de ZON! “Kan dat dan...?” Ja zeker, Anne en Danielle hebben gekozen om hun bedrijfsvoering aangaande energie ook ‘Puur’ te maken. En dat is goed. Goed voor Puur Terschelling, het milieu en de zomergasten.

Maar, elektriciteit van de Zon is het tweede project. Het eerste project is ‘warmte’ van de Zon. Gratis, voor niets. Je hoeft het alleen maar te pakken.

Vanaf nu douchen en wassen de Bierema’s, de stagiaires en de Puur slapen gasten op warmte van de zon! Zonnestroom Terschelling heeft vanaf eind 2012 de zonnewarmte weten te vangen doormiddel van een zonnecollectoren en een groot opslagvat. Met 4 collectoren met een totaal oppervlak van 10m² wordt een buffer aangelegd van maar liefst 480 liter warmwater verwarmd door de zon. En dat is gratis, alleen een pompje is nodig voor de circulatie.

O ja, en dan nog de regeling van de cv-ketel, is ook veel ‘puurder’ geworden. Minder energie verbruiken door alleen de warmte te gebruiken waar deze echt nodig is.Fijn dat Zonnestroom Terschelling de klus gegund is. Een jong bedrijf met wel heel veel kennis en kunde op het gebied van duurzame energie. Wietse Mast en Gert-Jan Offinga zijn de drijvende krachten en zijn blij met deze mooie referentie. Wij zien uit naar het tweede duurzame project bij Puur Terschelling: ‘Pure Elektriciteit’ (ook van de zon)

 Midlum, Gert-Jan Offinga