Ontwerp voor het "nieuwe" erf.

Eind september 2011 kwam ik voor het eerst op het erf van Puur Terschelling. Daar begonnen de gesprekken, inventarisatie, opmeten en het opdoen van sfeer. Een geweldige plek met veel ruimte, maar door de groei en ontwikkeling van het bedrijf nodig toe aan een nieuw erf!

Al heel wat jaren maak ik, vaak in samenwerking met Jan Hofman, van Duinhof hoveniers, tuinontwerpen op Terschelling. De opdracht voor Puur Terschelling was een mooie uitdaging.

Het hele traject van gesprekken, maken van schetsen naar het definitieve ontwerp verliep heel plezierig. Danielle en Anne hadden duidelijke ideeën en wensen. Danielle is heel creatief en Anne heel erg handig. Die sfeer die zij al hadden ontwikkeld rond de boerderij en in het gasten appartement moest worden doorgezet.

Een aantal wensen waren o.a.: het pad naar achteren moet breder voor de huifkar met paarden. Er ontbraken duidelijke parkeervakken. Ook de toegang naar de schuur voor de paarden moest worden verbreed. Om alle gasten die op de fiets Puur Terschelling bezoeken, en dat zijn er nogal wat, moest er een veilige fietsenstalling komen. Met goede verlichting en ruime plekken. Om de gasten duidelijk van informatie te voorzien moesten er goede wegwijzers komen.

Afgelopen winter is de aanleg van start gegaan en werd ik op de hoogte gehouden van de vorderingen met een aantal foto’s. Het opgeknapte erf heb ik nu zelf gezien.