Over ons

Puur Terschelling is het verrassend veelzijdige familie bedrijf midden in het laatste dorpje op Terschelling, Oosterend. Wij willen onze gasten het Puur Terschelling gevoel laten beleven, in de oneindige rijkdom van de eilander natuur: bos, duinen, cranberryvelden, polder, wad, strand, Unesco Werelderfgoed en Europees natuurreservaat de Boschplaat. Waarbij duurzaam ondernemen voorop staat.

Wij nemen u graag mee in onze huifkar, de menkar, de trouwkoets of arrenslee. Of u kunt met ons mee op de rug van onze betrouwbare Friese paarden of wandelen met onze ezels. Hiernaast bieden wij wadlooptochten met oester proeverij, 4x4 Landrover vervoer. Of kom bij ons logeren in een Puur duintent. Er is een zee aan mogelijkheden bij Puur Terschelling.

Anne, Daniëlle, Jochem en Bentum en het Puur Terschelling team staan graag voor u klaar!

Al onze activiteiten kunnen gecombineerd worden met catering op locatie een ontbijt, lunch, diner of een tussendoortje. Of een eilander vissersman die heerlijke verse vis rookt/bakt. De activiteiten kunnen begeleid worden door een verhalenverteller of accordeonist. Wij organiseren graag uw vervoer of activiteit voor een bedrijfsuitje, teambuilding, jubileum, bruiloft, schoolreisje, dropping, familiereunie of feest. Bij ons zijn individuele gasten en groepen als bedrijven, families, vrienden en scholen van harte welkom. Onze prijzen zijn op maat, afhankelijk van de tijdsduur, aantal mensen en uw wensen.

Geschiedenis

In 1965 kwam de boerderij in de familie Bierema, waar Haye en Hendrien Bierema tot 1994 een volledig melkveebedrijf met koeien, schapen en paarden runden. In 1994 stopten zij met melken van de koeien en werd overgeschakeld op vleeskoeien, schapen, paarden en natuurbeheer. In 2005 hebben zoon Anne Bierema en schoondochter Danielle van Megen met hun 2 zonen Jochem en Bentum de boerderij overgenomen en is Puur Terschelling een feit. In 2008 is vader Haye Bierema helaas overleden en zijn de laatste koeien verkocht.