Onze paarden

Maak kennis met onze paarden.

 • Puur Jan

  Ruin, geboren op 14 mei 2003
  Vader: Otto
  Moeder: Lady

  Het valt misschien niet meteen op, maar vergist u zich niet, want dat is juist een essentieel onderdeel van Jans tactiek. Deze fraaie lobbes met zijn gemoedelijke ronde buik is namelijk de slimste van de hele kudde! Rijden door de Terschellinger natuur met Jan is heerlijk: hij blijft koel en kalm onder alle omstandigheden. Je kunt een kanon naast hem afschieten, daar zal hij niet van onder de indruk zijn. Wij denken dat Jan perfect zou zijn om voor de Gouden Koets te lopen, al laat hij de andere paarden dan wel het zware werk doen, daar is hij namelijk zeer bedreven in. Zijn levensmotto zal dan ook zijn: liever lui dan moe.. Jan vindt het ook heel leuk om voor onze authentieke ijscokar te lopen. Op zijn gemakje wacht hij dan af totdat iedereen is voorzien van een lekker boeren-ijsje, maar let wel op, onze slimme Jan neemt ook graag een hapje van zo’n lekker ijsje!

 • Puur Lobke

  Merrie, geboren op 20 mei 2002
  Vader: Otto
  Moeder: Lady

  Lobke is een rustige en betrouwbare merrie, die op alle fronten bewijst dat een paard met een gelijkmatig karakter absoluut niet saai is. Het is juist heel erg fijn rijden met een Fries paard zoals Lobke, want ze werkt graag met u samen en ze reageert heel goed op alle hulpen. Lobke kan zwemmen als de beste en omdat ze mooie vlakke gangen heeft, rijdt ze ook heerlijk zonder zadel. Lobke is ontzettend lief voor kinderen en ze heeft al veel prachtige veulens bij ons gekregen. Deze hebben al het goede van onze Lobke overgenomen.

 • Puur Hans

  Ruin, geboren op 26 mei 2009
  Vader: Rienk
  Moeder: Lobke

  Onze Hans staat bekend als het paard met de snor. Deze snor heeft hij te danken aan zijn moeder Lobke, die geeft al haar zoons (en ook dochters) een snor en die van Hans is wel heel fraai uitgevallen. Deze lange fraaie snor is dan ook het handelsmerk van onze Hans. De uitzonderlijke lengte ervan onderstreept perfect zijn karakter: Hans is de clown van het gezelschap. In de kudde en tijdens de buitenritten zorgt Hans voor de vrolijke noot en weet hij steevast de harten van alle ruiters te veroveren. Al onze ruiters, beginnend of gevorderd, stappen altijd af met een lach op hun gezicht. 

  Hans De snor van Hans
 • Puur Triensje

  Merrie, geboren in 2002
  Vader: Otto
  Moeder: Sietske

  Triensje is één van de leiders van de kudde van Puur Terschelling. En die rol past haar heel goed. Triensje is namelijk niet alleen dominant, ze is ook erg vriendelijk en stabiel. Die eigenschappen zijn natuurlijk net zo belangrijk voor een goede leider. Triensje is een harde werker. Ze loopt niet alleen voor de huifkar; als er sneeuw ligt trekt ze ook onze authentieke arrenslee door het betoverende winterlandschap. (Dit kan trouwens ook als het niet heeft gesneeuwd, dan voorzien we de slee van een wielonderstel.) Voor de ruiter gaat Triensje door het vuur. Onder onze vaste gasten kan Triensje rekenen op een grote schare trouwe fans. 

 • Puur Eefke

  Merrie, geboren op 1 april 2009
  Vader: Onno
  Moeder: Tjitske

  Eefke’s volledige naam is Eefke van Landzicht van Cnossen. Dat Eefke een achtergrond heeft in de paardensport is niet alleen aan haar naam, maar ook aan haar uiterlijk te zien. Eefke is een prachtig gebouwde, felle en alerte merrie. Ze heeft sprekende ogen, die deels schuilgaan achter een mooie dikke lok. Eefke’s lok ligt altijd heel sierlijk over één kant van haar voorhoofd en lijkt, in tegenstelling tot de lokken van al onze andere paarden, nooit in de war te waaien. Eefke is een heel fijn paard voor gevorderden, maar door haar goede opvoeding en fijne karakter is ze ook geschikt voor ruiters met wat minder ervaring. 

 • Puur Aryanne

  Merrie, geboren op 28 maart 2011
  Vader: Jannes
  Moeder: Laura

  Aryanne is een lieve en gevoelige merrie, die door het team altijd liefkozend Ary wordt genoemd. Onze lieve Ary heeft ons al meerdere prachtige gitzwarte veulens gebracht. Op het strand is Aryanne het meest in haar element, dan steekt ze haar snuit de zeelucht in, laat ze haar manen wapperen in de wind en ontspant ze helemaal. Aryanne neemt je graag mee door de duinen, het bos en over het strand.  “Aryanne danst in draf en zweeft in galop”, schreef één van onze gasten eens in het gastenboek. En zo is het precies; treffender kunnen wij haar niet voor u omschrijven. 

 • Puur Jauk

  Ruin, geboren op 18 april 2017
  Vader: Simon
  Moeder: Aryanne

  Nog zo'n Puur topper, Jauk is een goede toevoeging aan onze kudde samen met zijn beste maatje Hielke. Hij lijkt al het goede van beide ouders te hebben meegekregen: lief, groot en ontzettend mooi. Jauk is dol op knuffelen en zoekt dan ook graag je aandacht. Zijn mooie hoofd helpt hem hierbij. Je kan hem maar moeilijk passeren zonder hem een aai te geven. Jauk is de eerste zoon van Aryanne die meeloopt in de groep en hij belooft een heuse topper te worden!

   

 • Puur Meike

  Merrie, geboren op 15 mei 2018
  Vader: Tabe
  Moeder: Aryanne

  Meike is het tweede veulen van onze Aryanne en is druk met spelen op de Boschplaat. In 2019 en 2020 heeft Meike er ook nog twee zusjes bij gekregen. Deze familie zit vol met Puur toppers in spe en zullen als ze drie jaar oud zijn worden beleerd. Dan kunnen ze je, net als hun moeder, trots meenemen door de Terschellinger natuur.

 • Puur Neeke

  Merrie, geboren op 7 april 2019
  Vader: Tabe
  Moeder: Aryanne

  Aryanne heeft in 2019 ruim van haar zwangerschapsverlof genoten, ze wachtte dan ook erg lang met het werpen van onze Neeke. In spanning hebben wij lang tegen die enorme buik van Aryanne aangekeken en 7 april was het dan eindelijk zo ver. Als laatste werd in 2019 geboren: onze Neeke, wiens naam verkozen is door onze gasten. 

  Neeke
 • Puur Noortje

  Merrie, geboren op 14 mei 2007
  Vader: Minne
  Moeder: Sietske 

  Noor is de hartsvriendin van onze merrie Marijn. De dames zijn in hetzelfde jaar bij ons geboren, samen opgegroeid en in al die jaren onafscheidelijk gebleven. Noor is een superlief paard, maar kan ook erg gevoelig zijn. Juist dankzij die gevoeligheid weet Noor zich wel feilloos aan te passen aan het tempo van de ruiter. Is de ruiter rustig en zelfverzekerd? Dan is Noor dat ook. Wil de ruiter graag een pittige rit? Ook geen probleem! Noor heeft prettige vlakke gangen (ze gooit dus niet hoog op). Met haar over de ruiterpaden draven, of galopperen over het eindeloze brede strand van Terschelling is echt genieten voor ruiter én paard. 

 • Puur Lars

  Ruin, geboren op 10 maart 2019
  Vader: Tabe
  Moeder: Noortje

  Lars is het eerste veulen van Noortje en blijkt in ieder geval de lompheid van zijn moeder te hebben georven. We zijn dan ook niet meer verbaasd als Lars aan de andere kant van het draad staat: het gras is kenneljk inderdaad groener bij de buren volgens Lars. 

 • Puur Lotte

  Merrie, geboren op 9 april 2010
  Vader: Jannes
  Moeder: Laura

  Onze lieve merrie Laura heeft veel veulens ter wereld gebracht. Die zijn bij Puur Terschelling stuk voor stuk opgegroeid tot leuke en betrouwbare paarden. Ook Lotte is een veulen van Laura. Lotte is een lekker bijdehandje, maar als het erop aan komt zoekt ze toch graag steun bij de andere paarden in de kudde. In een driespan voor de huifkar ziet u Lotte daarom altijd in het midden lopen; dat vindt ze fijn. Onder het zadel is Lotte op haar allerbest in handen van een ietwat rustige ruiter die op een rustige manier de leiding neemt. Dan kan Lotte lekker ontspannen en laat ze zien dat ze een fijngevoelige Friese merrie is met wie het heerlijk voorwaarts rijden is. 

   

 • Puur Dirkje

  Merrie, geboren op 14 maart 2001
  Vader: onbekend
  Moeder: Duo Penotti

  Dirkje is als veulen bij ons gekomen en ze is de moeder van alle zes Fries/bonte paarden bij Puur Terschelling. Dirkje heeft onweerstaanbaar lieve ogen en ze is ook echt een schat van een paard. Kinderen zijn dol op haar en Dirkje vindt het leuk om door ze vertroeteld en geknuffeld te worden. Omdat ze zo vriendelijk en rustig is, is Dirkje erg geschikt voor kinderen om op te rijden. Verder is Dirkje een zeer werkwillig paard dat dol is op zwemmen in de Noordzee. Ook onze begeleiders nemen haar daarom maar al te graag mee voor een buitenrit. 

 • Puur Haye

  Ruin, geboren op 12 augustus 2008
  Vader: Minne
  Moeder: Dirkje

  Alle paarden bij Puur Terschelling zijn vernoemd naar iemand die iets met het bedrijf te maken heeft gehad, zo ook Haye. Haye is geboren op de dag dat wij helaas afscheid moesten nemen van een andere, zeer belangrijke Haye: vader, schoonvader en opa van de familie Bierema, en de vorige eigenaar van het boerenbedrijf dat Puur Terschelling oorspronkelijk was. Haye’s foto prijkt nog altijd op de gevel van één van onze gebouwen. Onze Friese ruin Haye is een echte haantje-de-voorste; hij wil altijd weten wat er gebeurt en staat dan ook graag overal met zijn neus bovenop. Haye is zwart, maar van zijn moeder Dirkje heeft hij vier mooie half-witte benen meegekregen en ruitvormig kolletje op zijn voorhoofd.

 • Puur Wietse

  Ruin, geboren op 3 april 2010
  Vader: Jannes
  Moeder: Dirkje

  Wietse is een ondeugende ruin en één van de weinige mannelijke bonte paarden bij Puur Terschelling. De aftekeningen van bonte paarden zijn allemaal uniek, en die van Wietse zijn heel fraai uitgevallen, zo is hij makkelijk te herkennen. Het liefst loopt Wietse voor onze huifkar en onder het zadel is hij vanwege zijn jeugdige bravoure vooral geschikt voor gevorderde ruiters. Wietse vindt namelijk dat u zijn respect wel eerst moet verdienen, en zeg nu zelf: daar heeft zo’n mooie ruin als hij natuurlijk best een beetje gelijk in. Ervaren ruiters, die beschikken over natuurlijk overwicht en zelfvertrouwen, zullen Wietse zeker voor zich weten te winnen. 

 • Puur Joost

  Ruin, geboren op 1 april 2010
  Vader: Jannes
  Moeder: Rosalie

  2010 was een jaar waarin bij Puur Terschelling veel veulentjes werden geboren en één van onze babyboomers is Joost. Joost is een mooie zwart-wit bonte ruin die, zoals alle paarden van Puur Terschelling, zowel onder het zadel als voor de kar is beleerd. Joost is een gevoelig paard en wij hebben tijdens het beleren gemerkt dat Joost zich het meest op zijn gemak voelt bij een vaste ruiter met wie hij een goede band kan ontwikkelen. Joost loopt nu voor de huifkar, in het gezelschap van de andere paarden uit de kudde, dat vindt hij het leukst. 

 • Puur Claire

  Merrie, geboren op 5 april 2011
  Vader: Jannes
  Moeder: Dirkje

  Claire is een heerlijk voorwaartse merrie, ze is een echte leider in de kudde en ze heeft prachtige scherpe aftekeningen. Wat kunnen wij u nog meer over Claire vertellen; deze beauty is helemaal “Miss Puur”, zien en met haar rijden is geloven! Met haar is het puur genieten door de Terschellinger natuur. 

 • Puur Lenna

  Merrie, geboren op 10 augustus 2007
  Vader: Minne
  Moeder: Dirkje

  Lenna is een brave Fries-bonte merrie, je kunt haar herkennen aan de vier witte benen en een wit vlekje op haar hoofd. Ze is erg veelzijdig wat rijden betreft en kan naast buitenritten en dressuur rijden ook nog eens heel verdienstelijk springen. Lenna reageert alert en beheerst op de hulpen van de ruiter. Ze heeft een soepele draf en kan heel mooi aanspringen naar de galop. Lenna rijdt heerlijk, maar kan naast rijden ook heel goed voor onze huifkar lopen. 

 • Puur Sil

  Ruin, geboren op 10 maart 2015
  Vader: Jilles
  Moeder: Lenna

  De komst van Sil was onverwacht, maar zeker niet ongewenst! Omdat wij bij Puur Terschelling de voorkeur geven aan het laten dekken van onze merries via de natuurlijke weg, stond onze Friese hengst Jilles in een kudde met merries die gedekt mochten worden. Maar Jilles had zo zijn eigen plannen: op een nacht ontsnapte hij uit het veld bij de Eerste Eendenkooi en ging op bezoek bij één van onze andere kuddes. Hier stond onze merrie Lenna, en niet lang na Jilles’ uitbraak viel ons op dat Lenna “anders dan anders” deed. Wat bleek: ze was drachtig! Lenna is een bont paard, maar in het voorjaar van 2015 bracht ze een prachtig gitzwart veulentje ter wereld: Sil, zoon van Jilles en vernoemd naar Sil de Strandjutter. Sil is inmiddels uitgegroeid tot de clown van de kudde en is één van onze jeugdtalenten. Hij is nieuwsgierig maar ook een beetje lomp. Hij neemt je graag mee op zijn rug door de Terschellinger natuur en met Sil valt er altijd wel wat te lachen.

   

   

 • Puur Jilles

  Ruin, geboren op 22 april 2009.
  Vader: Onbekend
  Moeder: Onbekend

  Het karakter van Jilles houdt een beetje het midden tussen onschuldig, onnozel en eigenwijs. Zijn meeste streken heeft hij door de jaren heen afgeleerd, al heeft hij het nog wel eens gepresteerd om uit te breken uit zijn eigen kudde (waar hij de merries voor het uitkiezen had) om een bezoekje te brengen aan onze merrie Lenna (die dus heel ergens anders op het eiland stond). Het resultaat was een superlieve, gitzwarte verrassing: veulentje Sil. Aan onze Sil weten we wel meteen van wie de vader is. Zo zijn ze beide dol op de zee en hebben een mooie draf en galop. 

   

   

 • Puur Marijn

  Merrie, geboren op 25 april 2007
  Vader: Minne
  Moeder: Laura

  Marijn, door ons vaker liefkozend Marijntje genoemd, heeft eigenlijk alles wat een paard bij Puur Terschelling nodig heeft: Marijn is een mooie Friese merrie met fraaie gangen. Ook is ze een harde werkster met een opvallend goed uithoudingsvermogen. Marijn vindt het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren en pikt alles snel op. Ook is ze heel lief voor kinderen en houdt ze van zwemmen, dit maakt haar geschikt voor alle ritten bij Puur. Zo'n karakter mag natuurlijk nooit verloren gaan, daarom heeft Marijn al meerdere veulens gekregen. 

 • Puur Aike

  Ruin, geboren in het voorjaar van 2015
  Vader: Jilles
  Moeder: Marijn

  Aike’s vader Jilles heeft als hengst voor heel veel leuke nakomelingen gezorgd bij Puur Terschelling. Voor moeder Marijn was Aike haar eerste veulen. Aike heeft Marijn haar karakter overgenomen: Hij is lief en heel erg knuffelig, ook bleek hij een harde werker. Als jeugdtalent is Aike een grote jongen die vaak in het span voor de huifkar meeloopt en danst hij onder het zadel. Aike heeft veel uithoudingsvermogen en is reuze nieuwsgierig aangelegd. Door zijn jeugdige bravoure zal vooral de gevorderde ruiter veel plezier aan hem beleven. 

   

   

   

 • Puur Hielke

  Ruin, geboren op 12 april 2017
  Vader: Simon
  Moeder: Marijn

  Hielke is het tweede veulen van Marijn en wat voor een: hij is lief, een tikje ondeugend en heeft een prachtige uitstraling. Hielke loopt met zijn lang benen graag voorop, hij is echt een stoere bink en kijkt nergens van op. Samen met zijn grote broer Aike en beste maatje Jauk laat hij je trots, vanaf de paardenrug, de mooie Terschellinger natuur zien.

 • Puur Maamke

  Merrie, geboren op 8 mei 2018
  Vader: Tabe
  Moeder: Marijn

  Hier komt weer een aanstormend jeugdtalent: Maamke. Op dit moment is deze twenter (zo noem je een tweejarig paard) nog druk met spelen op de Boschplaat, maar wanneer deze prachtige gitzwarte merrie drie jaar oud is, zal ze beleerd worden. Ze heeft in ieder geval haar roots meezitten en we verwachten dat Maamke over een paar jaar, net als haar moeder, het perfecte Puur Terschelling paard zal zijn.

 • Puur Riemkje

  Merrie, geboren op 3 april 2019
  Vader: Tabe
  Moeder: Marijn

  Marijn heeft ons wederom verblijd met een prachtig gitzwart veulen: Riemkje. Onze Riemkje is vernoemd naar een personeelslid van ons team. Dit lieve veulen is onwijs knuffelig en zou het liefst bij je op schoot kruipen. We zijn dat ook erg benieuwd wat Riemkje ons in de toekomst zal gaan brengen. In ieder geval veel knuffels en pure liefde.

 • Puur Tilly

  Merrie, geboren op 18 april 1998
  Vader: Jonty
  Moeder: Princess

  Tilly is de kleinste en de oudste van de Puur kudde maar ondanks haar hoogte staat ze zeker haar mannetje wel. Ook zou je denken dat Tilly nog maar een paar lentes jong is, ze huppelt door de Terschellinger natuur als een jonge godin. Onze Tante Tilly, zoals ze door ons team wordt genoemd, is een betrouwbare merrie en staat bovenaan de favorietenlijst van onze begeleiders.

 • Puur Japke

  Merrie, geboren op 30 mei 2004
  Vader: Klaas
  Moeder: Lady

  Japke is onze oerbetrouwbare, trotse merrie en een harde werkster bovendien. Japke geeft altijd alles wat ze in huis heeft en ze kan ontzettend goed zwemmen. Japke voelt feilloos aan wat voor persoon ze op haar rug heeft en stemt haar gedrag daar op een prettige manier op af. Bij een onzekere ruiter bewaart Japke de rust, en bij een ruiter die houdt van een meer pittige rit zal Japke direct aan de slag gaan. Met haar gelijkmatige en werkwillige karakter is Japke zowel voor beginners als gevorderden een echt superpaard. Daarnaast zit Japke heel fijn en is het ook een genot om zonder zadel met Japke door de Terschellinger natuur te rijden.

 • Puur Roos

  Merrie, geboren op 21 april 2004
  Vader: Tije 
  Moeder: Akky

  Roos is een lieve en betrouwbare merrie. Ze loopt bij voorkeur een beetje in de luwte van de groep en met haar zachtmoedige aard is Roos geschikt voor een beginnende en gevorderde ruiter. Er zal gegarandeerd veel plezier met Roos beleefd worden. Zodra er gedraafd mag worden, dan wordt Roos wakker en laat ze zien dat ze een heerlijk voorwaarts paard is dat graag voor u wilt lopen. Op het strand is Roos helemaal in haar element: vrij en blij met haar neus en manen in de wind; een genot voor ruiter én paard. 

 • Puur Wietske

  Merrie, geboren op 12 januari 1999
  Vader: Brandus
  Moeder: Alberta

  Wietske is een vriendelijke Friese merrie, die altijd statig met haar borst vooruit draaft en heel mooi aan de hand kan lopen. Wietske heeft een achtergrond in de dressuursport en dat is goed aan haar te merken: ze weet precies wat de bedoeling is en reageert prettig en alert op alle hulpen die de ruiter haar geeft. Hoewel Wietske pas in 2016 is opgenomen in de kudde van Puur Terschelling, was ze daarom al direct vanaf het begin ontzettend populair onder de gevorderde ruiters. Inmiddels is onze Wietske gewend geraakt en rijdt ze ook met de allerkleinsten een rondje door het bos, de duinen en over het strand.

 • Puur Nienke

  Merrie, geboren op 17 mei 2009
  Vader: Onbekend
  Moeder: Onbekend

  Nienke is in 2018 opgenomen in onze kudde. Nienke kwam binnen als een muurbloempje, maar trekt inmiddels zelfverzekerd onze huifkar voort door de bossen, duinen en over het strand. Nienke valt niet meer weg te denken uit onze Puur kudde.

 • Puur Aafke

  Merrie, geboren op 25 juli 2016
  Vader: Thorben 
  Moeder: Mirthe 

  Aafke maakt sinds september 2018 ook deel uit van onze Puur kudde, ze is hier helemaal op haar plek. Als ze voor de kar loopt, of over het strand rijdt staan altijd haar oortjes naar voren. Aafke is een wat kleinere, sportieve Fries die nieuwsgierig als ze is, graag met je komt knuffelen. 

 • Puur Jesse

  Hengst, geboren op 16 maart 2020
  Vader: Tabe
  Moeder: Lotte

  Jesse is een Puur ontdeugend veulen. De eerste dag dat hij de wei op mocht vond hij meteen uit dat je niet alleen achter het stroomdraad hoeft te staan, maar er ook gewoon doorheen kan lopen. De eerste dag stond Jesse welgeteld vijf keer aan de verkeerde kant van het draad. Moeder Lotte vond dit maar niks, ze rende elke keer hard achter haar al veel te vroeg puberende zoon aan in plaats van andersom.

 • Puur Juultje

  Merrie, geboren op 12 april 2020
  Vader: Tabe
  Moeder: Claire

  Juultje is het eerste veulen van onze Claire. Net als haar moeder heeft ze mooie scherpe aftekeningen. Deze nieuwe schoonheid is erg knuffelig en zeer nieuwsgierig. Ze houdt ervan om gek te doen en te spelen met haar jaargenootjes. Als Juultje drie jaar wordt, wordt ze vast net zo'n Puur topper als haar moeder Claire en oma Dirkje!

 • Puur Marietje

  Merrie, geboren op 6 april 2020
  Vader: Tabe
  Moeder: Aryanne

  Na lang wachten beviel Aryanne op 6 april eindelijk van haar merrieveulen, Marietje. Marietje wordt vast net zo lief en knap als haar moeder, maar voor we dit gaan ontdekken mag ze nog 3 jaar lang spelen op de Boschplaat met haar zussen en jaargenoten. Als Marietje straks drie is zal ze vast met net zo veel plezier meelopen als haar moeder Aryanne en broer Jauk. Ze zal dansen in draf en zweven in galop.

 • Puur Jet

  Merrie, geboren op 6 maart 2020
  Vader: Tabe
  Moeder: Marijn

  Jet is het zesde veulen van Marijn. Haar twee oudere broers lopen al trots met de groepen mee, wij verwachten dat onze Jet het over een aantal jaren net zo goed zal doen. Jet mag de eerste jaren nog wat groeien en lekker spelen met haar vriendjes. Als ze een grote meid is, is ze klaar om net als haar moeder een van de Puur toppers te worden! Wij kijken hier naar uit en zijn benieuwd tot wat voor knappe merrie zij zal uitgroeien.

 • Puur Kiwi

  Merrie, geboren 2015
  Vader: Gloriant
  Moeder: Alvesta

  Kiwi versterkt de Puur kudde in 2020, ze is samen met een Puur medewerkster naar Terschelling gekomen om mee te helpen. Kiwi loopt graag voor de huifkar met haar maatjes en galoppeert vrolijk over het strand tijdens de buitenritten. Kiwi doet blij wat er van haar gevraagd wordt. Het is haar niet snel te gek. Kiwi gaat graag met de Puur begeleiders op buitenrit of staat voor de huifkar om er voor te zorgen dat u een huifkartocht maakt om nooit te vergeten.

 • Puur Lieve

  Merrie, geboren op 1 januari 2011
  Vader: onbekend
  Moeder: onbekend

  Lieve is onze Shire en versterkt onze Puur kudde sinds 2020. Lieve is geboren in Ierland, maar is nu helemaal op haar plek op Terschelling. Ze heeft even nodig gehad om te wennen, maar nu het allemaal bekend voor haar is loopt ze met haar oren naar voren over het eiland. Lieve is geschikt voor de gevorderde en beginnende ruiter, hiermee galoppeert ze blij over het strand. Ook een beginnende buitenrit loopt ze braaf mee met de ruiter die de leiding neemt. Zo beleeft menig ruiter veel plezier met Lieve.

   

 • Puur Boukje

  Merrie, geboren op 12 mei 2016
  Vader: Alke
  Moeder: Nienke

  Boukje versterkt sinds september 2020 onze Puur kudde. Ze heeft een hele mooie uitstraling en als je haar ziet draven, dan kijkt iedereen op. Boukje heeft soms haar eigen ideeën en daarom kan ze een leuke uitdaging zijn voor de gevorderde ruiter. Verder houdt ze heel erg van knuffelen en gekriebeld worden. Boukje is een goede aanwinst en vindt het eilander leven heerlijk, wij verwachten dat ze een echte Puur topper wordt. 

 • Puur Braaf

  Ruin, geboren op 8 april 2008
  Vader: Louis
  Moeder: Quinta

  Braaf is samen met Dapper vanuit Zeeland naar Terschelling verhuisd. Braaf is een Shire en doet z'n naam zeker eer aan, omdat hij heel braaf is. Braaf is het grootste paard van de Puur kudde wat zeer stabiel en betrouwbaar is. 

   

 • Puur Dapper

  Ruin, geboren op 15 juni 2013
  Vader: Louis
  Moeder: Lady Ann

  Dapper is samen met Braaf vanuit Zeeland naar Terschelling verhuisd. Dapper is een Shire met z'n eigen unieke karakter die zo nu en dan wat bijsturing nodig heeft. Dapper en Braaf zijn een onafschijdelijk Puur dreamteam.

 • Puur Epke

  Hengst, geboren 1 juni 2017
  Vader: onbekend
  Moeder: onbekend

  Puur Epke is sinds 2021 onderdeel van onze Puur kudde. Voordat Epke naar Terschelling kwam, overwinterde hij samen met Idske op het Noarderleech in Friesland. Deze twee stoere hengsten zaten samen in een grote kudde met hun moerders, en later bij een veulenkudde. Epke zit graag achter de merries aan en heeft een hoog knuffelgehalte. Hij zal samen met Idske een belangrijk deel uit maken van de kudde. Zo wordt een van de twee hengsten gepromoveerd tot dekhengst. Een erg belangrijke taak voor de toekomst van Puur Terschelling. Zo kan hij voor nakomelingen zorgen die later deel worden van onze Puur kudde. 

 • Puur Idske

  Hengst, geboren 1 juni 2018
  Vader: onbekend
  Moeder: onbeked

  Puur Idske is opgegroeid samen met Puur Epke in Friesland en overwinterde op het Noarderleech. Idske is een leergierige jonge hengst die graag uren tuurt naar de merries. Hij zal samen met Epke een belangrijk deel vormen in onze kudde. Zo wordt een van de twee hengsten gepromoveerd tot dekhengst. Zo kan hij voor nakomelingen zorgen die later een deel worden van onze Puur kudde.