Genomineerd Hippische Ondernemer 2013

Ondernemers Anne en Danielle Bierema van het veelzijdige bedrijf Puur Terschelling zijn genomineerd voor Hippische Ondernemer 2013.

Voor deze eervolle titel worden elk jaar drie bedrijven uitgekozen door een vakjury van Stichting Hippische Innovatieve Projecten. De verkiezing bevordert innovatie, duurzaamheid en goed ondernemerschap in de hippische sector. Puur Terschelling is het eerste Friese bedrijf en eerste agro toeristische bedrijf dat genomineerd is voor deze prijs. Anne en Danielle Bierema zijn genomineerd omdat ze veel waarde hechten aan veiligheid, dierenwelzijn, kwaliteit, gastvrijheid en duurzaamheid. De eilander ondernemers zijn met recht trots op deze bijzondere nominatie.

Boerenbedrijf Terschelling

Puur Terschelling is van origine een boerenbedrijf, dat sinds 2005 onder leiding van Anne en Daniëlle is uitgroeid tot een authenthiek sfeervol bedrijf met Friese paarden en schapen, waar gasten en paardenliefhebbers graag komen. Het bedrijf is gevestigd in Oosterend op het Waddeneiland Terschelling, op een unieke plek, op steenworp afstand van de Noordzee en Europees natuurreservaat de Boschplaat. Terschelling is daarnaast ook onderdeel van het UNESCO werelderfgoed de Waddenzee.

Activiteiten gehele jaar Terschelling

Met als motto “EEN ZEE VAN MOGELIJKHEDEN” organiseert Puur Terschelling het gehele jaar diverse activiteiten, zoals huifkartochten, menarrangementen, buitenritten, vollemaan buitenritten, en zwemmen met paarden. Dit doen zij allemaal met hun zelf gefokte Friese paarden. Deze paarden kenmerken zich door een vriendelijk en betrouwbaar karakter. Ze worden op een natuurlijke wijze gehouden; het gehele jaar rond in een kudde. Waarbij in de winterperiode een duingebied wordt begraads, in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Veiligheid, dieren welzijn en duurzaamheid 

Anne en Danielle Bierema hebben met hun bedrijf al een aantal keurmerken en certificaten weten te behalen, zoals het veiligheidscertificaat Veilige Paardensport, het keurmerk Zoönosen voor hygiëne en welzijn van de dieren. Sinds de zomer van 2012 mag het bedrijf het Waddengoud label voeren. Waddengoud garandeert dat gasten kunnen reken op een bijzondere beleving van de wadden, goed gastheerschap en een duurzame onderneming. Puur Terschelling is daarnaast een erkend leerbedrijf waar vele studenten hun praktijkervaring jaarlijks opdoen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Hippisch Ondernemerscongres dat op vrijdag 13 september 2013 gehouden is op het Horse Event in Deurne.

De uitslag van hippisch ondernemersprijs op het Horse event in Deurne. Een fantastische dag met als winnaar onze collega Gert-Jan en Anne van Olst. Van harte gefeliciteerd namens het Puur Terschelling team. Ook zijn wij trots op onze andere genomineerde collega Jos en Karin Bemelmans, jullie hebben ook een prachtig bedrijf. Het was een inspirerend ondernemerscongres. Onze complimenten aan de organisatie van de FNRS.