Lobke en Lobke

Hoi ik heet Lobke en ben 11 jaar oud. In de meivakantie en de 2e week van juli ben ik op Terschelling geweest. We zaten in Oosterend op de camping, naast ons was de boerderij van Puur Terschelling, met hele mooie zwarte Friese paarden!

In de meivakantie kwam ik erachter dat er bij Puur Terschelling een paard was dat ook Lobke heette, net als ik. Lobke is een heel mooi Fries paard, prachtig zwart, met mooie lange manen. Nou, daar wilde ik wel op rijden, ook al had ik nog nooit op een groot Fries paard gereden. Ik mocht mee de duinen in voor een rit van 2 uur! Wouw! Dat was gaaf! We mochten zelfs in draf èn op het strand door de vloedlijn van het water rijden.

In de meivakantie mocht ik 2 keer rijden. Ik kan het al heel goed(al zeg ik het zelf…..). Lobke heeft ook een mooi en schattig zwart veulentje: Jort die ook ondeugend is. In de grote vakantie van juli waren we weer terug gegaan naar camping ‘t Wantij en ik ging gelijk naar Lobke en Jort kijken. Jort was gegroeid en Lobke was nog steeds heel erg lief ! Ik wilde weer zo snel mogelijk rijden. Lekker weer de duinen in en het strand op.... Vaak ging ik met mijn zus Nienke 's avonds nog even bij de paarden kijken. Op een avond stonden wij bij de wei met de veulens en hun moeders. We wilden Lobke wat gras voeren, maar toen ik voorover boog, viel mijn haarband plots in de wei! We zagen niemand en dachten dat iedereen al weg was, dus we dachten dat er niets anders op zat dan dat we zelf de wei ingingen om de haarband te pakken. We haalden het draad weg en gingen samen in de wei en pakten snel de haarband. Toen we weg wilden lopen zagen we ineens dat de zoon van Puur Terschelling (Jochem) er aan kwam lopen. We wisten niet wat we moesten doen of zeggen en renden snel weg, terug naar de camping, waar we ons verstopte in het toiletgebouw! Echt heel spannend was dat.

De volgende morgen gingen mijn moeder en ik naar Puur Terschelling en daar vroeg Daniëlle of ik gisteren in de wei van de veulens was geweest. Ik wilde niet liegen dus ik zei heel eerlijk “ja”. Ze zei dat het gevaarlijk was, want de veulens zijn speels en willen spelen maar spelen is voor hun bijten en zo….. en als de veulens van ons schrikken kunnen ze in het stroomdraad terecht komen! Dus is het voor ons gevaarlijk en voor de veulens. Dat wist ik niet en ik zei dat ik het nooit meer zou doen. Was ik even geschrokken! Ook mochten ik, mijn moeder en zus mee met de vollemaansrit. Ik mocht weer op Lobke, mijn moeder op Marijn en mijn zus op Maamke. Toen we bij Puur Terschelling aan kwamen was het nog niet donker, de zon was nog niet onder en we vertrokken om 21.00 uur . Eerst zagen we de maan nog niet, maar toen we het strand opreden, kwam de maan op. " Wat een mooie volle maan zeg!!" Rechts van ons, boven de zee, ging de zon onder en links van ons, boven de duinen, was er een grote roodachtige maan op aan het komen: zo mooi en bijzonder! We reden nog lang op het strand en uiteindelijk gingen we weer terug de duinen in. Toen we om ongeveer 23.00 uur terug kwamen bij Puur Terschelling was het donker, we zadelde de paarden af en mochten ze zelf naar de wei brengen. Daarna kregen we wat lekkers te drinken en gingen we marshmallows maken bij een kampvuur. Ik vond de avondrit helemaal super! Hopelijk gaan we heel snel weer terug. Ik geef de pen door aan Silke en Jochen.