Nieuwe koetsiers

Na een drukke zomer breekt bij Puur Terschelling de herfstvakantie aan. Vele gasten komen nog een mooie buitenrit te paard of met de huifkar maken. En na de herfstvakantie wordt het seizoen weer iets rustiger. Een koppel paarden gaat naar de kwelders op de Grieen en een koppel loopt in de duinen in een begrazingsgebied. De paarden genieten van hun welverdiende vakantie.

En dan is deze herfstvakantie voor Jochem en Bentum wel een hele bijzondere, ze hebben allerbei hun koetsiersbewijs enkelspan gehaald. Ze willen samen deze zomer de ijscokar gaan bemannen dus alle camping gasten langs de duinen in Oosterend en Hoorn kunnen aankomende zomer weer genieten van een heerlijk boerenijsje als toetje. Het is bij Puur Terschelling tijd voor het onderhoud van de tuigen, de huifkarren en de gebouwen. Uiteraard zijn de kerstvoorbereidingen al weer in volle gang. Zullen we met kerstmis de arrenslee weer kunnen inzetten of wordt het de huifkar ? Zo ie zo hebben we de schapenvachten al klaar liggen en de warme kruiken binnen handbereik.

De schapen lopen weer bij de ram zodat we volgend voorjaar eind maart weer vele lammetjes verwachten. Over voorjaars prikkelingen gesproken 4 paarden ( Japke, Lobke, Laura en Dirkje) verwachten volgend voorjaar een veulentje te krijgen. Ik geef de pen door aan Maritha met een heel bijzonder november verhaal.