Peking Opera Oerol 2011

Op het erf van Puur Terschelling lopen vele chinese acteurs rond van de Peking Opera, het dorp Oosterend is een chinees dorp geworden.

Alle inwoners hebben een chinees naambord bij de voordeur hangen en de straatnamen zijn chinese namen geworden.
Een grote chinese erepoort als welkom en vele rode lampionen maken het geheel compleet rondom de prachtig circustent op het weiland waar normaal gesproken onze paarden staan de grazen. Een spectaculaire show met zang, dans, acrobatiek, theater, prachtige kostuums en groot live Chinees orkest. De Peking Opera is een zeer oude traditie in China. Met Oerol zijn er drie verschillende stukken uit Peking Opera's uitgevoerd door dertig dansers, zangers, acrobaten, met begeleiding op traditionele Chinese instrumenten door een live orkest van tien man.

Maar niet alleen de chinese waren druk ook onze paarden en ezels vonden het reuze spannend. De ezels stonden naast de circus tent. En de paarden gingen op pad voor de huifkar met alle chinese in de huifkar de eilander natuur verkennen. De taal was een kleine hindernis maar alles werd dubbel en dwars op de foto gezet. Er waren vele chinese kodak momentjes.