Stage bij Puur Terschelling

Hallo fans van Puur Terschelling, mijn naam is Wendy Eijgenhuijsen, ik ben 17 jaar en woon in Nij Beets. Een klein dorpje in Friesland, dat waarschijnlijk niemand kent. Ik zit in Leeuwarden op school en doe de opleiding dierverzorging op niveau 4. Ik loop sinds 26 april stage bij Puur Terschelling en blijf hier gezellig tot 8 juli. Toen ik hier net kwam waren er nog volop lammetjes. Dit is geweldig om mee te maken. Die kleine hummeltjes. Zelf heb ik er ook een lammetje uit mogen trekken. Een enorm geweldige ervaring. Niet iets wat je iedere dag kunt doen. En dan het opvoeden van de wees lammetjes. Ook geweldig. Omdat ze zo afhankelijk van je zijn, zijn ze ook hartstikke enthousiast als je er aan komt. Bij de schapen heb ik ook mogen leren hoe het hoef bekappen en scheren gaat. Dit zijn allemaal dingen die ik nog nooit had gedaan. Bij de paarden heb ik ook ontzettend veel geleerd. Ik heb mogen rijden met groepen mee als extra 2e begeleiding . Op Japke, Lobke en Dirkje met de veulentjes terug rijden naar het weiland was tevens een belevenis. Dat is natuurlijk hartstikke super!! Thuis heb ik twee verzorgpaarden. Ook Friezen. Maar daar kan ik nu natuurlijk niet op rijden, dus dan is het mooi dat ik hier toch nog even kan rijden.

De veulentjes worden al groot, en nemen al meer afstand van hun moeder. Ze gaan al wat op onderzoek uit. Claire is nog een beetje bang, maar vooral Jort denkt dat hij overal alles van moet weten, en staat altijd voor aan. Janneke zit tussen Jort en Claire in. Ze is niet erg bang, maar staat ook niet altijd vooraan. Laura en haar veulen en Lady lopen lekker bij de jonge paarden. de kleine merrie heeft nog steeds geen naam. Maar vind het wel erg gezellig bij al die andere vrolijke jonge paardjes.
Zo .. Dit was mijn bijdrage aan het super leuke nieuws rubriek van de Puur Terschelling site. Nu geef ik de pen door aan Danielle zodat er weer een leuk stukje staat voor de maand juni de Oerol maand.