Passie voor Friese paarden

Even voorstellen mijn naam is Sanne Kramer 24 jaar en kom uit Beets dat is een dorpje in Noord-Holland tussen Purmerend en Hoorn. Voordat ik naar Terschelling kwam werkte ik bij een stal in een klein dorpje tegen Amsterdam aan. Daar heb ik veel trouwerijen met de koets gereden en rondritten midden door Amsterdam, ja jullie lezen het goed over de PC hoofdstraat. Iets meer verkeer dan in de Terschelling natuur en op het strand (buiten het jutseizoen dan). Tevens heb ik altijd veel (Friese) paarden beleerd onder het zadel en voor de wagen.

Friese paarden zijn altijd al mijn passie geweest. Na de opleiding paardenhouderij en management in Alkmaar heb ik de eenjarige paardensport opleiding in Deurne gevolgd. Terschelling was niet helemaal onbekend voor mij, mijn zusje heeft met veel plezier stage/vakantie werk gedaan bij het Hooivak in Hoorn. Na al haar mooie verhalen over het eiland Terschelling leek het mij een fantastisch uitdaging om daar ook naar toe te gaan. Na een paar dagen proef gedraaid te hebben bij Puur Terschelling, ben ik op de boot gestapt om vanaf april zie je mijn op het erf van Puur Terschelling aan het werk. Alle eilanders en gasten zijn hier super aardig en Puur Terschelling geeft mij het echte familie gevoel. In de afgelopen maand heb ik al veel activiteiten gedaan: zoals avond ritten te paard met een mooie zonsondergang, daarnaast heb ik vele thema huifkartochten gemaakt: kinder piratentocht “op zoek naar de schat van kapitein Sladrop”, de Noordzeetocht met garnalen vissen en de kampvuurtochten.

Dirkje heeft een veulentje gekregen, Claire is haar naam. Ze loopt nu vrolijk tussen de andere veulentjes te springen heerlijk in het voorjaars zonnetje. Ik vind het echt super om hier te mogen werken en ik hoop dat het zo gezellig blijft en dat we een mooie zomer krijgen. Met heel veel huifkartochten, menritten, buitenritten, boerenklompgolfers, ezelwandelingen met GPS (nieuw). Bij deze geef ik de pen door aan onze stagiaire Wendy.

Groetjes en tot ziens bij Puur Terschelling