Vakantiewerk

Mijn paarden waren net gepoetst en ik was van plan om te gaan rijden, maar opeens stonden Anne en Danielle voor mijn neus. Dit moment veranderde mijn hele leven. Vanaf nu zou ik mijn vakanties niet meer op Texel, waar ik woon, doorbrengen maar op Terschelling!

Ook deze zomervakantie ben ik 6 weken te vinden bij Puur Terschelling. Ik doe de klusjes op de boerderij en begeleid paardrijdritten. De Frieze paarden zijn geweldig! Elke dag gebeurt er wel iets nieuws. Ik rij op verschillende paarden met steeds weer andere gasten met verschillende niveaus. Dit is echt mooi om te doen. Ook de vraag of Olga en ik zussen zijn, die ik honderd keer per dag hoor, blijft grappig. Olga een vaste kracht bij Puur Terschelling is super lief, maar ze is niet mijn zus (voor degene die het van plan is te vragen). Omdat ik in het voorjaar mijn mendiploma gehaald heb mag ik dit jaar ook met de ijscokar door een van de Friese paarden getrokken 's avonds langs de campings lekker boerenijs verkopen samen met super ijscoman Jochem. Naast de dagelijkse werkzaamheden doen we met alle medewerkers van Puur Terschelling ook super leuke dingen.

Ik heb met paarden gezwommen. Ik mocht op Jan. Het was een hele mooie avond en het was een mega leuke ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Het moment dat je voelt dat het paard echt gaat zwemmen is goddelijk. Deze avond had Olga ook haar videocamera mee en is gaan filmen. Hieruit is de film ´zwemmen met paarden´ gekomen die je op de site kan zien. Een mooiere film is niet te vinden. Echt geweldig!!! Ook hebben we met 3 wagens van Puur Terschelling met ringsteken meegedaan.

Olga en ik hadden samen een wagen met Lobke ervoor Olga mende, ik stak negen van de zestien ringen. Best goed voor een eerst keer! Ook het weg brengen van de bonte paarden met veulens is super leuk. Dan ga ik op Dirkje rijden en hou Rosalie vast, terwijl de veulens op elke duin springen en langs alle boerderijen die we tegen komen een kijkje nemen. Puur Terschelling is in één woord geweldig en ik zal alles aan Puur Terschelling nooit vergeten! Ik geef de pen door aan familie de Vries die naast de boerderij van Puur Terschelling in de Maximahoeve vakantie aan het vieren zijn en vele activiteiten bij Puur Terschelling kwamen doen.
Emmie Monster