Puur Waddengoud

 

PUUR TERSCHELLING 2x WADDENGOUD WAARDIG

Puur Terschelling is het eerste Waddengoud waardige bedrijf met Puur Terschellinger arrangementen en kleinschalige accommodatie op Terschelling. Op 6 april 2012 ontvangen uit handen van Roelan Schroor, directeur van VVV Terschelling. Hiermee is het activiteiten bedrijf met kleinschalige accommodatie het eerste Terschellinger bedrijf dat het Waddengoud keurmerk krijgt voor haar arrangementen en accommodatie. Gasten ‘logeren bij de boer’ in een heuse bedstee in het appartement PUUR SLAPEN. Waddengoud garandeert hen dat ze kunnen rekenen op een bijzondere beleving van de wadden, een kwaliteitsaccommodatie, goed gastheerschap en een minimale belasting van deze activiteiten op het milieu.

Ook zijn de toeristische activiteiten van Puur Terschelling met het streekkeurmerk beloond om hun hoge belevingswaarde in combinatie met het gebruik van voornamelijk Waddengoud gecertificeerde streekproducten. Arjan Berkhuijsen, directeur van de Waddenvereniging, reikte tegelijk het Waddengoud-certificaat uit. Bij Puur Terschelling kunnen gasten huifkartochten, menarrangementen, buitenritten op een Fries paard, ezelwandelingen met GPS, hoefijzergolf en educatieve activiteiten beleven en ervaren.

Anne en Danielle zijn trots het Waddengoud nu te mogen voeren voor hun activiteiten en accommodatie. “Het keurmerk weerspiegelt de streekgebondenheid en duurzaamheid waar wij veel waarde aan hechten. Het keurmerk is de waardering voor ons bedrijf Puur Terschelling en Puur Slapen en is nu ook voor onze gasten duidelijk zichtbaar”, aldus Anne en Daniëlle.

Puur Terschelling met als motto “EEN ZEE VAN MOGELIJKHEDEN” is een kleinschalig en veelzijdig bedrijf in het laatste dorpje van Terschelling, op een steenworp afstand van het uitgestrekte natuurgebied De Boschplaat.

Gastvrijheid en respect voor de natuur en dieren staan voorop in dit van origine boerenbedrijf, dat sinds 2005 onder leiding van Daniëlle en Anne uitgroeide tot een plek waar gasten op een bijzondere manier kunnen kennismaken met de geschiedenis en het landschap van het eiland. Bijvoorbeeld vanaf de rug van een Fries paard, luisterend naar de verhalen van de koetsier op de huifkar of wandelend door de duinen met een ezel die je picknick of je kleuter draagt. Het gehele jaar rond organiseert Puur Terschelling huifkartochten, menarrangementen, buitenritten op een Fries paard, ezelwandelingen met GPS, hoefijzergolf en educatieve activiteiten.

Bij Puur Terschelling vinden jonge en oude mensen, gezinnen, collega’s en vriendengroepen, paardenliefhebbers en natuurliefhebbers, sportievelingen en rustzoekers altijd hun eigen unieke eilandgevoel. Zomer of winter, want op Terschelling hebben alle seizoenen hun eigen charme.

In de boerderij is er van oudsher een 4-persoons appartement ‘Puur Slapen’. Puur Slapen heeft een bijzondere uitstraling met een bedstee en er zijn veel natuurlijk materialen verwerkt. Gasten hebben de beschikking over een eigen prive terras met bubbelbad en openhaard.

Bij Puur Terschelling zijn kwaliteit, veiligheid en (dieren)welzijn van groot belang. Zij hebben een aantal keurmerken en certificaten die dit onderstrepen, zoals het veiligheidscertificaat Veilige Paardensport, het keurmerk Zoönosen voor hygiëne en welzijn van de dieren, de medewerkers zijn in bezit van koetsiersbewijs, ruiterbewijs, EHBO en BHV. En Puur Terschelling is een erkend leerbedrijf.