Puur Educatieboerderij

Puur Terschelling krijgt certificaat ‘Educatieboerderij’.

Het boerenbedrijf Puur Terschelling in Oosterend mag zich sinds september 2011 een gecertificeerde Educatieboerderij noemen. Een onafhankelijke beoordelaar van de Stichting Educatief Platteland heeft de boerderij gecontroleerd op veiligheidsaspecten, op professionele aanpak en op de kwaliteiten van “boer Anne” om de lessen te verzorgen. De boerenondernemers achter Puur Terschelling, Anne en Danielle Bierema, hebben een uitgebreide training gevolgd om aan de eisen van het certificaat te voldoen. Daarnaast is er een risico-inventarisatie uitgevoerd. Qua veiligheid is Puur Terschelling al geruime tijd gecertificeerd. Sinds 2008 hebben zij het veiligheidcertificaat van stichting veilige paardensport op hun boerderij.

Puur Terschelling is een jong en ondernemend veelzijdig boerenbedrijf. Anne en Danielle hebben het bedrijf in 2005 overgenomen van de ouders van Anne die er een melkveebedrijf  hadden. De nieuwe generatie heeft de boerderij voort gezet met schapen, paarden, ezels, natuurbeheer, en argotoerisme. Met argotoerisme willen zij graag de eilandgasten het Puur Terschelling gevoel laten beleven. Een zee van activiteiten aan huifkartochten, loungekar tochten, mennen, Friese rijpaarden, arrenslee tochten, ezelwandelingen en hoefijzergolf. Bij deze tal van activiteiten kreeg de educatieve kant een steeds grotere rol op de boerderij. Vandaar dat Puur Terschelling nu gecertificeerd is als educatieboerderij. En zo willen Anne en Danielle graag op een educatieve manier het boerenleven uit dragen met hun bedrijf Puur Terschelling. 

Schoolklassen van het basis en voortgezet onderwijs, maar ook andere groepen kunnen bij Puur Terschelling terecht voor educatieve programma’s. Puur Terschelling sluit aan bij de doelen en programma's van het onderwijs en de belevingswereld van kinderen. De lessen passen bij de principes van het belevend leren: bezoekers/gasten kunnen met al hun zintuigen het boeren eiland leven ervaren. Het boerenbedrijf, in combinatie met de unieke eilandsfeer zorgen voor  een bijzondere, leerzame ervaring.