Over Puur Terschelling

De Paarden

Onze eigen Friese paarden die regelmatig nog boerderijwerkzaamheden verrichten, trekken de huifkarren en platte wagen voort.

De huifkarren

De huifkarren zijn comfortabel en hebben aan de achterzijde een gemakkelijke instap. Ze zijn voorzien van gestoffeerde banken (in lengterichting). De overkapping is waterdicht en rondom voorzien van plastic ramen, zodat u tijdens de gehele rit volop uitzicht heeft. De voor - en achterkant kunnen (bij koud weer) dicht. In de winter worden de huifkarren - indien nodig - verwarmd. Er zijn fleece dekens aanwezig. Omdat er geen obstakels tussen de banken zijn geplaatst, kan men onderweg gemakkelijk van plaats wisselen en is er voldoende beenruimte.
Kortom, een comfortabele zit, toegankelijk voor mindervaliden. Voor (elektrische) rolstoelgebruikers hebben wij een speciaal aangepaste huifkar met oprijplaten, brede ingangen de rolstoelen kunnen indien gewenst vastgezet worden deze huifkar voldoet aan de veiligheidsnormen voor rolstoelen.

De Loungkar

Heerlijk relaxen door de eilander natuur. De loungekar met extra brede banken met zachte zitzakken om lekkker te chillen in de sfeer van Puur Terschelling. De huif bestaat geheel uit ramen dit geeft veel licht. Bij goed weer kan de huif helemaal open. Incl. hapje en sapjes. Op alle karren vertelt de koetsier de vele wetenswaardigheden die u onderweg tegenkomt of wat er zich in de natuur op dat moment afspeelt. Geen jaargetijde is immers gelijk.

Waarom Puur Terschelling

* Puur Terschelling heeft het veiligheidcertificaat
* Puur Terschelling heeft veiligheidzadels met veiligheidbeugels.
* Puur Terschelling heeft comfortabele wagens met goede vering.
* Alle huifkarren, loungekar en menwagen worden jaarlijks APK gekeurd.
* Puur Terschelling heeft alleen zelf gefokte Friese paarden.
* De Friese paarden lopen zomer en winter lekker buiten in een kudde.
* De Friese paarden hebben van nature een rustig en zachtaardig karakter.
* De Friese paarden zijn makkelijk in omgang.
* Alle koetsiers zijn in het bezit van een koetsierbewijs.
* Puur Terschelling heeft volwassenen rit begeleiding.
* De begeleiding van Puur Terschelling is in het bezit van ruiterbewijs.
* De begeleiding van Puur Terschelling is in het bezit van een EHBO diploma.
* Bij Puur Terschelling mag u zelf helpen met het opzadelen en afzadelen.
* Puur Terschelling rijdt in kleine groepjes van maximaal 6 ruiters.
* Puur Terschelling heeft communicatiemiddelen tussen begeleiding en ruiters.
* Alle buitenritten gaan naar het strand.
* Na het paardrijden gaan we gezamelijk iets drinken met een korte evaluatie.

Vertrek punten

We vertrekken op vaste dagen en tijden vanaf bepaalde opstapplaatsen op het eiland. Tevens is het mogelijk te vertrekken vanaf uw bedrijf, vakantieadres, eigen huis of een van te voren afgesproken plaats.

Bij voldoende deelname rijden wij elke dag.
 

Routes

Er zijn op het eiland talloze prachtige routes liggen waar we u langs kunnen vervoeren en waar van alles te zien is. Wij rijden van West tot Oost. U kunt bij ons een tocht boeken met een duur vanaf 1,5 uur tot en met een dag- of avondtocht. Het is mogelijk om verschillende stops onderweg te maken, voor een picknick, excursie, bezichtiging of het doen van een spelletje. Het nuttigen van een hapje en een drankje kan zowel op de karren als bij de plaatselijke horeca op het eiland. We stoppen elke tocht een keer om koffie/ thee en limonade te nuttigen.Wij willen u graag van dienst zijn bij het beleven van een onvergetelijke tocht.

Er is een zee van mogelijkheden bij Puur Terschelling.